Nunta de Aur pentru 24 de cupluri din comuna Fantanele

Devenind deja o traditie ca in a doua zi de Craciun 26 Decembrie 2012, Primăria şi Consiliul Local al comunei Fîntînele au sarbatorit 24 de cupluri care au implinit in acest an 50 de ani de la casatorie. Ca si in ani precedenti, manifestarea a inceput cu o slujba religioasa oficiata la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din sat Stamate , de catre preotul paroh Mihai Leuca.

Dupa oficierea slujbei, cuplurile sarbatorite impreuna cu rudele acestora ( copii si nepoti ) s-au deplast la Caminul Cultural din acelasi sat, unde erau asteptati si de alti cetateni din comuna Fantanele sala devenind neincapatoare.
http://www.suceava.info.ro/wp-content/uploads/2012/12/Nunta-de-Aur-pentru-24-de-cupluri-din-comuna-Fîntînele-56.jpg
Evenimentul a continuat cu înmânărea din partea primarului Gheorghe Cornea, a viceprimarului Sofroniei Ioan si a membrilor Consiliului Local de premii in bani, diplome, flori, sampanie, o masa festiva dar si un frumos spectacol constand in Traditii si Obiceiuri de Anul Nou specifice zonei cum ar fi: Jocul Caiutilor, Jocul Caprei, Jocul Ursilor, interpretarea de colinzi precum si un frumos moment de muzica populara sustinut de Fanfara din Stamate condusa de Vasile Leontica, alaturi de invitatii sai interpretii de muzica populara: Andreea Chisalita, Viorica Duceac Dragoi, Florin Costan, Eusefina Telescu. Iulian Aghinitei si trompetistul Ionel Aghinitei.


Primarul Gheorghe Cornea a subliniat faptul ca “ In viata acestor cupluri au fost momente de bucurii dar si de tristete, susisuri si coborasuri, insa toate acestea au fost invinse prin credinta in Bunul Dumnezeu si invataturile strabune, de aceea ne bucuram ca in aceasta sfanta zi de Craciun alaturi de intreaga comunitate sarbatorim acest frumos eveniment, un exemplu demn de urmat pentru noi toţi. “

Galerie foto

Close Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *