Învățăturile din Biblie - primul pas în educație

Atunci când vine vorba de educație, aceasta trebuie să se facă în concordanță cu valorile creștine în care orice om ar trebui să creadă și după care ar trebui să se ghideze. Educația reunește în mod normal o serie de norme deontologice după care ne ghidăm în viața de zi cu zi.

Educația pornește de la o vârstă fragedă, din familie și continuă pe tot parcursul vieții. Fie că este vorba de școală sau pur și simplu de situațiile ce apar zi de zi, educația și învățarea sunt constante de-a lungul vieții. Practic în fiecare zi ne putem lovi de fel și fel de situații din care să avem câte ceva de învățat.

Educația religioasă a copiilor

După cum am precizat anterior, educația începe de când suntem mici și ne este dată de către părinți, de aici și expresia „cei 7 ani de acasă”. Așadar, părinții sunt cei care dau exemplu copiilor în ceea ce priveşte conduita pe care ar trebui să o aibă în societate, despre lucrurile în care să creadă, despre bine și rău etc.

Creșterea copiilor nu este o sarcină ușoară pentru niciun părinte, necesitând multă atenție, timp și dedicare totală. Dar atunci când implicăm și religia în tot acest proces, lucrurile nu au cum să nu iasă bine. Așadar, recomandat este ca părinții să înceapă să le vorbească celor mici despre bine și rău, despre credință și despre Dumnezeu, încă din momentul în care aceștia încep să înțeleagă cât de cât niște noțiuni.

De asemenea, rugăciunea din fiecare seară nu ar trebui să lipsească și nici participarea la slujbele bisericești.

Biblia – un element ce stă la baza educației

O altă modalitate prin care părinții le pot insufla copiilor atracția față de religie este citirea unor pasaje din Biblie sau a unor povestioare cu tematică religioasă.

Fiecare familie creștină ar trebui să aibă în casă măcar o Biblie. Deși aceasta nu reprezintă un manual de educare a copiilor, Biblia conține multe sfaturi practice după care părinții ar putea să se ghideze. Aplicând toate aceste sfaturi, copiii au foarte multe șanse să devină mai târziu adulți responsabili, ce vor avea considerație față de cei apropiați și cu un înalt simţ moral.

Biblia a suferit în timp anumite modificări, pe piață făcându-și apariția diverse variante precum: Biblia pentru copii, Biblia cu explicații, Biblia cu trimiteri, Biblii în funcție de religie sau în diverse limbi. În acest fel, această Carte Sfântă a ajuns să fie pe înțelesul tuturor.

Librăria Maranatha – universul Bibliilor pentru toată familia

Librăria Maranatha ocupă un loc fruntaș în cadrul librăriilor online care pun la dispoziția celor interesați diverse materiale creștine. Vorbim aici despre Biblii, cărți creștine, cadouri creștine, romane creștine și multe altele.

Încă de la vârsta la care copilul poate înțelege anumite noțiuni, acesta ar trebui să aibă propria sa Biblie. În cadrul librăriei menționate anterior – librariamaranatha.ro – părinții regăsesc o colecție impresionantă de Biblii destinate copiilor. Acestea sunt împărțite în câteva categorii în funcție de vârsta copilului; regăsim Biblii în imagini, Biblii de colorat, cu autocolante, în limba engleză și multe altele.

Pentru a descoperi întreaga colecție de Biblii ce se regăsește în cadrul librăriei Maranatha, cei interesați sunt invitați să acceseze site-ul oficial al acesteia.

Close Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *