Mătuşa Catinca de la Fântânele, aniversată la 103 ani !

Primăria şi Consiliul Local Fântânele l-au sărbătorit pe cel mai longeviv cetăţean al comunei.

Este vorba despre o venerabilă doamnă, „Mătuşa Catinca”, aşa cum îi spun toţi cei ce o cunosc, care a împlinit luna aceasta vârsta de 103 ani, o vârstă la care aflăm că… autorităţile sucevene au scos-o din oficiu de pe listele electorale.

Catinca Filimon s-a născut la data de 10 noiembrie 1909, a avut 9 copii şi 25 de nepoţi.

 

Aniversarea ce s-a desfăşurat miercuri, 21 noiembrie, la locuinţa sărbătoritei, a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de preotul paroh Ilie Martineac, la care au mai luat parte primarul Gheorghe Cornea, viceprimarul, secretara comunei, un agent din cadrul postului de poliţie Fântânele, precum şi membri ai familiei.

Manifestarea aniversară s-a putut desfăşura datorită iniţiativei primarului, care a înaintat un proiect de hotărâre în acest sens către Consiliul Local. Mătuşei Catinca i s-a oferit un buchet de flori, o diplomă care-i atestă calitatea de cel mai longeviv cetăţean al comunei Fântânele, şampanie, dar şi un premiu in bani.

Deşi a avut o viaţă plină de greutăţi, trecând prin cele doua războaie mondiale, suportând rigorile regimului comunist, secretul acestei longevităţi este, aşa cum Catinca Filimon ne-a mărturisit, o viaţă cu o alimentaţie echilibrată (fără prăjeli şi grăsimi), dar şi cu multă mişcare. N-a făcut sport mătuşa Catinca, ci a muncit din toate puterile!

[divider_top]

[divider_top]

[divider_top]

 

Close Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *