De stiut atunci cand te muti in casa noua

In situatia in care planul este deja facut si te vei muta in casa noua, este bine sa te pregatesti intocmai pentru un astfel de pas. Nu ma refer aici la partea emotionala, care este desigur importanta, ci la tot ceea ce tine de confortul de care vei beneficia in noua locuinta. Este un lucru valabil in orice situatie, indiferent daca vei sta intr-un apartament sau la casa.

Cu siguranta vorbim despre o experienta de care iti vei aduce mereu aminte, poate de multe ori ceva la care chiar nu te astepti, cel putin nu cu o asa intensitate. In mare parte cam toti trec prin aceleasi etape si se lovesc de aceleasi piedici, insa mai exista si exceptii. Este bine totusi sa iti aduni cateva idei in cap, cele mai importante si sa le ai in vedere atunci cand te muti. Iata care ar fi cateva dintre acestea:

  • – In situatia in care ai impresia gresita ca nu ti va lua foarte mult sa impachetezi, sa stii ca te poti insela amarnic. Cu siguranta asta dureaza mai mult de o zi, mai ales in situatia in care ai multe obiecte marunte.
  • – Nu te baza pe faptul ca poti cara cu masina personala toate lucrurile, mai ales daca stii ca ai adunat destul de multe obiecte. Nu poti face prea multe ture, cu atat mai mult daca exista o distanta destul de mare de parcurs. Daca stii ca ai de carat electronice (combina frigorifica Liebherr, aragaz etc.), este bine sa angajezi o firma de transport care sa te ajute – asta daca vrei sa ramai calm pana la capat.
  • – Nu uita sa cumperi etichete pe care sa le lipesti pe fiecare cutie. Este necesar sa faci asta chiar daca ai o memorie foarte buna pentru ca in astfel de momente poti fi destul de bulversat. Sa nu uiti nici de scotch, de foarfeca, sfoara, pungi si rolele de infoliat. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de acestea.
  • – Vrei ca tot ce sortezi sa fie asezat in ordine si nici sa nu iti ocupe prea mult timp acest proces? Fii sigur atunci cand faci bine imparteala si ca nu amesteci lucrurile. Orice lichid trebuie sigilat bine ca sa nu te trezesti ca s-a varsat peste cartea ta preferata sau mai stiu eu ce.
  • – Sunt sanse destul de mari sa gasesti obiecte de care nu mai ai nevoie si doar te-ar incurca in noua locuinta. Cand stii ca acestea chiar nu iti vor mai folosi, daruieste-le cuiva care ar putea avea nevoie de ele sau arunca-le.
  • – Este bine sa transporti toate lucrurile odata. Este inutil sa separi totul in chestii mai importante si mai putin importante.
  • – Fiind casa noua, asigura-te ca dispui de toate cele necesare pentru un grad optim de confort. Daca tot faci acest pas, asigura-te ca il faci cu responsabilitate.

Ai in vedere deci toate cele prezentate mai sus atunci cand iti schimbi caminul. Desigur, nu sunt toate cele pe care ar trebui sa le ai in vedere, insa cu siguranta le vei descoperi si pe celelalte pe parcurs. Atat timp cat faci totul cu responsabilitate, este imposibil sa nu obtii rezultatele dorite.

Close Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *