Noul geam termopan, inteligent

Avansarea tehnologica nu intarzie sa apara, nici in Romania, nici cand vine vorba de ferestre. Cei din domeniu au facut cercetari si inventii astfel ca au inceput sa apara pe piata geamuri termopane de diferite tipuri. Astazi exista pe piata termopanelor termopane cu tamplarie pvc, tamplarie de aluminiu, de lemn, tamplarie stratificata cu aluminiu si lemn, cu 2 camere, cu 3 sau chiar cu 5 camere de aer, care sa ajute la izolatia termica si fonica.

Astfel a luat nastere tripanul.

Tripanul este geamul construit din trei folii de sticla, spre deosebire de termopan, care este construit din doua folii. Spatiul dintre aceste folii este umplut fie cu aer fie cu un gaz rar cum este argonul, spre exemplu.

Marele avantaj pe care acest tip de geam termopan il prezinta, este o si mai mare izolare termica si fonica. Astfel, desi este mai scump decat un simplu geam termopan, este mai eficent si vei putea sa economisesti bani la incalzire.

Totusi, asta nu este tot. Marii dezvoltatori de la nivel mondial au combinat tehnologia tamplariei si sticlei cu …cristalele lichide.

Totusi, daca vrei sa impresionezi pe toata lumea care vine la tine, cu o vedere la plaja sau la cel mai inverzit munte, fara sa fie nevoie sa te muti, este cazul sa iti iei gandul de la geamul termopan sau tripan, simplu. Ai nevoie de un geam tripan de ultima generatie care iti va transforma casa intr-o nava spatiala. Da, ai citit bine, exista o companie multinationala de gadget-uri ce frizeaza extraterestrul a scos si pe piata din Romania, fereastra inteligenta. De ce este inteligenta?

Pentru ca face tot ceea ce face termopanul si tripanul, dar mai face ceva uimitor. Cu o simpla apasare de buton, fereastra ta sa transforma intr-o patura opaca ce nu permite luminii sa patrunda. Daca nu vrei sa iti vezi vecinii de vis-a-vis, poti oricand schimba vederea fara niciun efort din partea ta. Poti sa deschizi ochii in fiecare dimineata catre un alt loc spectaculos din lume. Cred ca esti de acord cu mine cand ma intreb cine nu ar vrea sa fie trezit asa in fiecare dimineata. Asta este posibil datorita combinatiei de cristale lichide si de microproiectare. Intocmai ca un televizor inteligent, poate fi conectat la internet, poti vizualiza filme, poti sa verifici vremea de afara, iar in curand se preconizeaza ca va fi imbunatatita cu o camera video, pentru a o putea folosi si pe post de computer sau telefon.

Desi in Romania acest gen de geamuri termopan nu au avut un succes rasunator, ( din caza pretului destul de piperat deocamdata) exista firme dar si persoane private care au cerut un astfel de geam si sunt nerabdatoare sa il primeasca.

Cum este mult mai scump si mai sensibil decat un geam termopan obisnuit, el trebuie instalat de profesionisti, pentru a nu-l deteriora.

Totusi, chiar daca nu va permiteti un geam inteligent, cel simplu care isi face treaba – izoleaza fonic si termic – este la fel de bun ca pana acum. Daca economia și eficienta sunt criteriile principale pe care te bazezi atunci cand cumperi un nou geam termopan, atunci poti sa mergi la o firma din orasul tau. Acolo sigur vei gasi forma si tipul de termopan pe care ti-l doresti. In functie de buget si doleante poti gasi exact ce vrei si ce ai nevoie fara prea multe batai de cap, chiar daca ti-a ramas gandul la tripanul super tehnologic ce se conecteaza la internet.

Close Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *